paradiznik

Sestavine za eno osebo: rezina črnega kruha, 1/2 žličke olivnega olja, 2 češnjeva paradižnika, sol, poper, 1/2 rdeče paprika, nekaj vejic rukole, žlička kisle smetane (10 % maščobe).

PRIPRAVA:

1. Pečico ogrejte na 225 stopinj Celzija. Rezino kruha do zlatega opecite v opekaču, pečici ali ponvi. Kruh enakomerno poškropite z olivnim oljem. Položite ga na pekač.

2. Češnjeva paradižnika oprhajte z vodo, osušite ju, nato vsakega razrežite na osem delcev. Z njimi obložite kruh. Osolite in poprajte.

3. Papriko operite, očistite in po dolgem narežite, nato pa jo brez dodajanja maščobe 3 minute pražite v ponvi. Papriko osolite, poprajte in porazdelite na kruhu.

4. Rukole oplaknite z vodo in jo osušite. S kislo smetano jo dajte na kruh. 5-10 minut pecite v pečici.

Čas priprave: 20 minut

159 kcal; 5 g maščobe; B: 4 g; OH: 23 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Najboljše spomladanske solate

Okusne spomladanske solate, ki ne bodo le 'spremljevalke' vašega pogrinjka. Kot samostojna jed bodo na vaš krožnik prinesle svežino in obilo vitaminov.

Osvežilne poletne solate

Pisane, z rukolo, s piščancem, s parmezanom, obogatene z jagnejtino in kruhovimi srčki in prelite z odličnimi prelivi... za piko na i.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri