Pikantni rakci z zdrobom

8. 2. 2009
Deli
Pikantni rakci z zdrobom.

Okusen, hitri obrok s kozicami in zdrobom.

Potrebujete

  • ? skodelice instant pšeničnega zdroba
  • ? skodelice drobno narezane dimljene klobase
  • 1 skodelico piščančje jušne osnove
  • ? skodelice nastrganega sira (čedar ali gavda)
  • ? čajne žličke mešanice začimb za ribe

Potrebujete še

  • 4 manjše pore
  • ? jedilne žlice repičnega olja
  • ? rumene čebule
  • ? zelene paprike
  • 2 stroka česna
  • 35 dag kozic
  • 2 paradižnika
  • sol in poper
  • pikantno omako (čili ali tabasko)

Priprava

1. Na piščančji jušni osnovi skuhajte zdrob po navodilih na embalaži (priprava jušne osnove je opisana spodaj).

V kuhan vroč zdrob vmešajte nastrgan sir in na tanke kolobarje narezan por. Solite in poprajte po okusu ter dobro premešajte. Odstavite s štedilnika in posodo pokrijte s pokrovko.

2. V srednje veliki ponvi segrejte olje, dodajte narezano klobaso, sesekljano čebulo, na tanko narezano zeleno pap­riko in sesekljan česen ter pražite 5? 7 minut, da zelenjava rahlo porjavi. Dodajte dobro očiščene rakce, paradižnik in mešanico začimb. Premešajte in kuhajte nekaj minut, da rakci postanejo rožnate barve. Ostati morajo čvrsti. Dodajte sol, poper in čili omako po okusu. Zadostuje za 2 porciji.

Postrezite

Z mlado špinačo, ki ste jo skuhali na pari in začinili s soljo, nekaj kapljicami oljčnega olja in sveže sesekljanim česnom.

Na porcijo

480 kalorij, 49 g beljakovin, 23 g ogljikovih hidratov, 21 g maš­čob (8 g nasičenih), 3 g vlaknin, 820 mg natrija.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ