Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Pikantni rakci z zdrobom

8. 2. 2009

Okusen, hitri obrok s kozicami in zdrobom.

Potrebujete

  • ? skodelice instant pšeničnega zdroba
  • ? skodelice drobno narezane dimljene klobase
  • 1 skodelico piščančje jušne osnove
  • ? skodelice nastrganega sira (čedar ali gavda)
  • ? čajne žličke mešanice začimb za ribe

Potrebujete še

  • 4 manjše pore
  • ? jedilne žlice repičnega olja
  • ? rumene čebule
  • ? zelene paprike
  • 2 stroka česna
  • 35 dag kozic
  • 2 paradižnika
  • sol in poper
  • pikantno omako (čili ali tabasko)

Priprava

1. Na piščančji jušni osnovi skuhajte zdrob po navodilih na embalaži (priprava jušne osnove je opisana spodaj).

V kuhan vroč zdrob vmešajte nastrgan sir in na tanke kolobarje narezan por. Solite in poprajte po okusu ter dobro premešajte. Odstavite s štedilnika in posodo pokrijte s pokrovko.

2. V srednje veliki ponvi segrejte olje, dodajte narezano klobaso, sesekljano čebulo, na tanko narezano zeleno pap­riko in sesekljan česen ter pražite 5? 7 minut, da zelenjava rahlo porjavi. Dodajte dobro očiščene rakce, paradižnik in mešanico začimb. Premešajte in kuhajte nekaj minut, da rakci postanejo rožnate barve. Ostati morajo čvrsti. Dodajte sol, poper in čili omako po okusu. Zadostuje za 2 porciji.

Postrezite

Z mlado špinačo, ki ste jo skuhali na pari in začinili s soljo, nekaj kapljicami oljčnega olja in sveže sesekljanim česnom.

Na porcijo

480 kalorij, 49 g beljakovin, 23 g ogljikovih hidratov, 21 g maš­čob (8 g nasičenih), 3 g vlaknin, 820 mg natrija.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri