omleta

Za pikanten pridih poskrbi peko­­ča klobasa s papriko, tj. chorizo, znana španska specialiteta.

Sestavine: 1 zavitek že pripravljenih rezancev širataki (namočeni in odcejeni) , 3 jajca, 2 skodelici grobo nastrganih bučk cuket, ? skodelice grobo nastrganega korenja, ? skodelice sesekljane šalotke, 25 dag drobno narezanih surovih kozic, 25 dag mlete klobase chorizo, 1 skodelica moke, 1 strok sesekljanega česna, sol in poper po okusu, 1 skodelica oljčnega olja.

Priprava

1 Pripravljene rezance razrežite na krajše koščke. V večji skledi jih dobro zmešajte z vsemi preostalimi sestavinami razen z oljem.

2 Na srednji temperaturi segrejte ponev in dodajte toliko oljčnega olja, da dobro prekrijete dno. Z zajemalko zajemite eno četrtino pripravljene mase, ki jo v ponvi z rahlim pritiska­­n­jem oblikujete v debelo palačinko. Na vsaki strani jo pecite od 5? 8 mi­­nut, da skorja zlato porjavi. Pečeno omleto prestavite na krožnik, v ponev po potrebi dodajte malo olja in po­­sto­­pek ponovite. Pripravite 4 omlete.

3 Postrezite z omako iz lahke ma­­jone­­ze, ki ste ji dodali strt česen in malo limoninega soka. Zadostuje za 4 porcije.

Na porcijo: 632 kalorij, 34 g beljakovin,

30 g ogljikovih hidratov, 41 g maščob, 5 g vlaknin.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Testenine za hujšanje

Rezanci širataki vsebujejo posebno topno vlaknino, ki se v telesu ne resorbira, ampak močno nabrekne in vas prepriča, da ste pravzaprav siti.
None

Pikantni rakci z zdrobom

Okusen, hitri obrok s kozicami in zdrobom.

Osvežite poletne jedi

Dodajte vsaj pet spodaj naštetih sestavin v svoj vsakdanji jedilnik:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri