nabodalo

Za 1 osebo potrebujete: 180 g puranjega fileja, 1 vejico koperca, 3 čajne žličke olja (repičiniga), 2 čajni žlički limoninega soka, poper, sol, po 1 rumeno in rdečo paprika, 2 stebli mlade čebule, 1/2 glave rdečega radiča, 4 liste nakodrane solate, 1 žlico belega balzamičnega kisa.

PRIPRAVA:

1. Meso najprej oplaknite, nato osušite in narežite na 3 cm velike kocke, ki jih nanizate na leseno paličico. Koperc oplaknite, osušite in ga na drobno sesekljajte. Nato ga zmešajte z 1 čajno žličko olja, 1 čajno žličko limoninega soka in poprom. Prelijte preko nabodala in pustite stati približno 20 minut. Po 10 minutah nabodalo obrnite.

2. Papriko in mlado čebulo očistite in narežite. Papriko na kocke, mlado čebulo pa na koleščka. Nakodrano solato in radič operite, osušite in natrgajte na grižljaj velike kose. Kis zmešajte z 1 čajni žličko limoninega soka, soljo, poprom in preostalim oljem. Papriko, mlado čebulo in listnato solato prelijte s prelivom in naložite na krožnik.

3. Ražnjič odcedite in ga v vroči ponvi med stalnim obračanjem pecite 5 minut. Ražnjič nato priložite k solatnemu krožniku.

Čas pripre: 25 minut

453 kcal; maščobe:18g; B: 48 g; OH: 22 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Hrustavo sveže solatne variacije

Veliko vitaminov za zimo zapakiranih v slastnih solatah.
None

Čas je za zeleno hrano

Na prvem mestu so zdaj vitamini!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri