zrezek

Za 1 osebo potrebujete: 180 g manjših krompirjev, sol, poper, 1 pust goveji zrezek (125 g), 1/2 čajne žličke maščobe za peko, 100 g korenja, 100 g pora, 1/2 zavitka oz. kocke temne omake za pečenko (npr. Knorr), 1 žlico kisle smetane, 1 čajno žličko sesekljanega peteršilja, 1 čajno žličko kaper.

PRIPRAVA:

1. Krompir olupite, operite in v vreli slani vodi kuhajte približno 25 minut.

2. Zrezek oplaknite in osušite. V ponvi segrejte maščobo in močno opecite meso na vsaki strani približno 1 minuto. Znižajte temperaturo in pecite še 4 minute na vsaki strani. Začinite s soljo in poprom. Meso zavijte v alu folijo in pustite počivati.

3. Korenček in por najprej očistite in narežite na trakove. V vreli slani vodi približno 3 minute blanširajte zelenjavo. Odcedite.

4. Omako pripravite po navodilu. Nato vmešajte kislo smetano in po okusu še solite in poprajte.

5. Krompir odcedite in pustite, da se malce ohladi. Nato ga potresite s sesekljanim peteršiljem. Zrezek postrezite skupaj s krompirjem, omako in zelenjavo. Vse skupaj potresete s kaprami.

Čas priprave: 35 minut

450 kcal; maščobe: 15 g; B: 38 g; OH: 40 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Široki rezanci s trakovi zelenjave

Za 1 osebo potrebujete: 1 manjši korenček, 30 g stročjega graha, 1 manjši por, za lešnik velik kos ingverja, 2 čajni žlički olja, sol, poper, 2 žlici svetle sojine omake, 60…

Dobrote iz maroške kuhinje

Maroko običajno poznamo po dveh večjih mestih, Marakešu in Casablanci. In po njihovi odlični kulinariki. Iz dežele začimb prihajajo močni okusi in svežina.
None

Jagnječji file z brokolijem in bučo

Za 1 osebo potrebujete: 125 g jagnječjega fileja, sol, poper, 1 čajne žličke timijana, 1 čajno žličko maščobe za peko, 1 steblo mlade čebule, 50 g rumene paprika, 1 čajno…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri