To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Pisana zelenjava z nežnim zrezkom

16. 12. 2007

Za 1 osebo potrebujete: 180 g manjših krompirjev, sol, poper, 1 pust goveji zrezek (125 g), 1/2 čajne žličke maščobe za peko, 100 g korenja, 100 g pora, 1/2 zavitka oz. kocke temne omake za pečenko (npr. Knorr), 1 žlico kisle smetane, 1 čajno žličko sesekljanega peteršilja, 1 čajno žličko kaper.

PRIPRAVA:

1. Krompir olupite, operite in v vreli slani vodi kuhajte približno 25 minut.

2. Zrezek oplaknite in osušite. V ponvi segrejte maščobo in močno opecite meso na vsaki strani približno 1 minuto. Znižajte temperaturo in pecite še 4 minute na vsaki strani. Začinite s soljo in poprom. Meso zavijte v alu folijo in pustite počivati.

3. Korenček in por najprej očistite in narežite na trakove. V vreli slani vodi približno 3 minute blanširajte zelenjavo. Odcedite.

4. Omako pripravite po navodilu. Nato vmešajte kislo smetano in po okusu še solite in poprajte.

5. Krompir odcedite in pustite, da se malce ohladi. Nato ga potresite s sesekljanim peteršiljem. Zrezek postrezite skupaj s krompirjem, omako in zelenjavo. Vse skupaj potresete s kaprami.

Čas priprave: 35 minut

450 kcal; maščobe: 15 g; B: 38 g; OH: 40 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri