Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Piščančja tortilja s popečeno zelenjavo

11. 8. 2009

Privoščite si pšenično tortiljo z na žaru popečeno zelenjavo (melancana, bučke, paprika) in trakovi piščančjih prsi. Za sočnost pa bo poskrbela avokadova omaka z limono in česnom. Če česna ne marate, nič zato, omaka je brez njega prav tako dobra.

Recept za 1 porcijo: 20 g bele čebule, 25 g sveže melancane, 25 g sveže rdeče paprike, 25 g bučk, 20 g sladke koruze, 50 g piščančjih prsi v ovitku, 60 g pšenične tortilje (1), 15 g sezamovega olja, 2 žlici avokado omake iz svežega avokada, 02 g česna, drobno sekljanega, 2 ml limoninega soka, mehiške začimbe, sol.

V vok nalijemo sezamovo olje, ko se dobro segreje, na hitro opražimo na kolute zrezano belo čebulo, dodamo na trakove narezana piščančja prsa. Ko se opečejo, jih položimo na rešetko in kanemo v vok še nekaj olja. Na olju opečemo narezano rdečo papriko in na koščke narezane bučke ter melancane. Dodamo mehiške začimbe. Medtem v ponvi pogrejemo tortiljo, nadevamo jo z zelenjavo in piščancem. Zraven ponudimo omako iz avokada, soli, svežega česna in limoninega soka.

Namig: Za pripravo tortilij lahko uporabimo piščančja prsa v ovitku ali pa naravni piščančji zrezek.

Energija 285 kcal / 1193 kJ

Beljakovine 11, 0 g

Ogljikovi hidrati 19, 0 g

Maščobe 18, 0 g

www. perutnina.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri