ortilja

Privoščite si pšenično tortiljo z na žaru popečeno zelenjavo (melancana, bučke, paprika) in trakovi piščančjih prsi. Za sočnost pa bo poskrbela avokadova omaka z limono in česnom. Če česna ne marate, nič zato, omaka je brez njega prav tako dobra.

Recept za 1 porcijo: 20 g bele čebule, 25 g sveže melancane, 25 g sveže rdeče paprike, 25 g bučk, 20 g sladke koruze, 50 g piščančjih prsi v ovitku, 60 g pšenične tortilje (1), 15 g sezamovega olja, 2 žlici avokado omake iz svežega avokada, 02 g česna, drobno sekljanega, 2 ml limoninega soka, mehiške začimbe, sol.

V vok nalijemo sezamovo olje, ko se dobro segreje, na hitro opražimo na kolute zrezano belo čebulo, dodamo na trakove narezana piščančja prsa. Ko se opečejo, jih položimo na rešetko in kanemo v vok še nekaj olja. Na olju opečemo narezano rdečo papriko in na koščke narezane bučke ter melancane. Dodamo mehiške začimbe. Medtem v ponvi pogrejemo tortiljo, nadevamo jo z zelenjavo in piščancem. Zraven ponudimo omako iz avokada, soli, svežega česna in limoninega soka.

Namig: Za pripravo tortilij lahko uporabimo piščančja prsa v ovitku ali pa naravni piščančji zrezek.

Energija 285 kcal / 1193 kJ

Beljakovine 11, 0 g

Ogljikovi hidrati 19, 0 g

Maščobe 18, 0 g

www. perutnina.com

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Celiakija: prehrana brez glutena

Celiakija je avtoimuno obolenje tankega črevesja (poškodba črevesja zaradi glutena) in je v zadnjem času ena pogostejših bolezni prebavnega trakta tako pri otrocih kot pri…
None

Testenine z zeleno omako in puranjo šunko

Med najljubše jedi sodijo zagotovo tudi testenine. Pripravite jih lahko na 1001 način. V voku ali na klasičen italijanski način. Pomembno je, da so kuhane vedno »al dente«, lahko…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri