Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Piščančji golaž

Piščančji golaž- (foto: Arhiv revije Lisa) Arhiv revije Lisa
15. 2. 2012

Lahka različica z veliko zelenjave.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 700 g fileja piščančjih prsi
  • 3 rdeče paprike
  • 1 steblo pora
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 4 vejice timijana
  • 4 žlice olja
  • sol, poper
  • po 2 žlički sladke in ostre paprike v prahu
  • 200 ml juhe
  • 150 g kisle smetane
Priprava:

Piščančje meso zrežite na koščke. Zelenjavo očistite, operite in osušite. Papriko zrežite na trakove, pore na kolute, čebulo na krhlje, česen pa sesekljajte. Timijan oplaknite, osušite in lističe potrgajte z vejic.

Piščančje koščke po porcijah pecite na vročem olju od 4 do 5 minut. Začinite jih s soljo in poprom ter poberite iz posode. Na maščobi, ki ostane, od 2 do 3 minute pražite papriko, por, čebulo, česen in timijan. Primešajte papriko v prahu in jo rahlo zarumenite. Zalijte z juho in pri nizki temperaturi dušite približno 10 minut.

Golažu dodajte meso in ga dušite še 5 minut. Na koncu ga po okusu še začinite in mu primešajte kislo smetano.

Priprava: približno 45 minut.
Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Iz revije Lisa

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri