piscancji-golas

Lahka različica z veliko zelenjave.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 700 g fileja piščančjih prsi
  • 3 rdeče paprike
  • 1 steblo pora
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 4 vejice timijana
  • 4 žlice olja
  • sol, poper
  • po 2 žlički sladke in ostre paprike v prahu
  • 200 ml juhe
  • 150 g kisle smetane
Priprava:

Piščančje meso zrežite na koščke. Zelenjavo očistite, operite in osušite. Papriko zrežite na trakove, pore na kolute, čebulo na krhlje, česen pa sesekljajte. Timijan oplaknite, osušite in lističe potrgajte z vejic.

Piščančje koščke po porcijah pecite na vročem olju od 4 do 5 minut. Začinite jih s soljo in poprom ter poberite iz posode. Na maščobi, ki ostane, od 2 do 3 minute pražite papriko, por, čebulo, česen in timijan. Primešajte papriko v prahu in jo rahlo zarumenite. Zalijte z juho in pri nizki temperaturi dušite približno 10 minut.

Golažu dodajte meso in ga dušite še 5 minut. Na koncu ga po okusu še začinite in mu primešajte kislo smetano.

Priprava: približno 45 minut.
Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Iz revije Lisa

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Aromatična provansalska ponev

Zelenjavna poslastica, odišavljena z rožmarinom in timijanom. V ponvi ne smejo manjkati paradižniki in jajčevci in najpomembnejša sestavina, česen. Pripravljeno v 30 minutah.

Kulinarično popotovanje: Španija

Pisano, čudovito pikantno, aromatično ...

Recepti: Slastne in aromatične jedi s špinačo

Špinača vsebuje zelo veliko železa, betakarotena in vitamina C, zato si jo le pogosteje privoščite. Mlada vam bo všeč tudi v surovi obliki, v solati.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri