Piščančji tacosi s fižolom

27. 8. 2009
Deli
Piščančji tacosi s fižolom

Okusen hiter obrok.

Potrebujete

  • 35 dag piščančjih prsi brez kosti in kože (narežite na zrezke)
  • 1 srednje velik zrel avokado, olupljen, z odstranjeno koščico
  • 1 strok drobno sesekljanega česna
  • ? skodelice sveže sesekljanega peteršilja ali koriandra + 1 jušno žlico za okrasitev
  • 2 limeti, ena naj bo razrezana na četrtine
  • sol in poper po okusu
  • oljčno olje
  • 1 čajno žličko mlete kumine
  • 1 čajno žličko čilija v prahu ali
  • ? čajne žličke kajenskega popra
  • 4 pekoče paprike (jalapeno ali feferoni)
  • 1 veliko rumeno čebulo, olup­­ljeno in narezano na pol centimetra debele obročke

Priprava

1 Najprej pripravite omako gvakamole: v skodelici zmešajte avokado, česen, pol skodelice peteršilja ali koriandra in sveže iztisnjen sok ene limete. Pretlačite in dobro premešajte ter solite in poprajte po okusu. Dobro ohladite.

2 Segrejte primerno veliko ponev ali žar ploščo. Kose mesa poškropite z oljčnim oljem in natrite z mešanico mlete kumine in čilija oz. kajenskega popra. Solite in poprajte po okusu ter položite na segreto ploščo. Dodajte pekočo papriko in obročke čebule ter pecite 4–5 minut na vsaki strani, da se meso enakomerno prepeče in rahlo porjavi. Tudi papriko in čebulne obročke med peko obračajte, da se zmehčajo in enakomerno karamelizirajo.

3 Pečenega piščanca postrezite z omako gvakamole, s popečeno zelenjavo, četrtinami sveže limete in sveže sesekljanim peteršiljem.

Ponudite

S toplimi in zmehčanimi koruznimi tortiljami ter odcejenim rdečim fižolom iz pločevinke. Zadostuje za dve porciji.

Na porcijo

490 kalorij, 35 g beljakovin, 24 g ogljikovih hidratov, 30 g maš­čob, 10 g vlaknin, 120 mg natrija.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"