solata

Za 4 osebe potrebujete: 2 jajci, 250 g mešane listnate solate (špinača, pesa, kristalka), 1 cikorijo, 1 šop redkvic, 1 šop mlade čebule, po 1 šop peteršilja, drobnjaka in krebuljice, 5 žlic kremnega solatnega preliva (iz steklenice), 8 žlic pomarančnega soka, sol, poper, sladkor.

Priprava:

1 Jajca kuhajte v trdo približno 10 minut. Mešano solato na hitro oplaknite, jo osušite v centrifugi za solato in po potrebi natrgajte na grižljaj velike koščke. Pripravite preostale sestavine. Cikorijo razdelite na liste in odstranite štor. Redkvice narežite na rezine, mlado čebulo pa na obročke. Zelišča oplaknite, osušite in na drobno sesekljajte. Kuhana jajca prelijte z mrzlo vodo, olupite in narežite na četrtine.

2 Kremni preliv in pomarančni sok z metlico gladko razmešajte ter začinite s soljo, poprom in ščepcem sladkorja.

3 Vse sestavine razporedite po krožnikih ali skodelicah in pokapljajte s prelivom. Poleg se prileže bageta.

Čas priprave približno 20 minut.

Na osebo približno 460 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 77 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Recepti za solate v 20 minutah

Preproste in hitro pripravljene solate, a raznolikost okusov vas ne bo razočarala.

Osvežilne poletne solate

Pisane, z rukolo, s piščancem, s parmezanom, obogatene z jagnejtino in kruhovimi srčki in prelite z odličnimi prelivi... za piko na i.
None

Čas je za zeleno hrano

Na prvem mestu so zdaj vitamini!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri