fizol

Sestavine za 4 osebe: 1 čebula, 2 klobasi (po 75 g), 1 kg krompirja, sol, poper, paprika v prahu, 250 ml zelenjavne juhe (iz kocke), 800 g zelenega stročjega fižola (zamrznjenega), 600 g paradižnika.

PRIPRAVA:

1. Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Klobasi posebej skuhajte in narežite na rezine. Olupite krompir, ga operite in narežite na kocke. Vse specite v pregreti ponvi brez dodane maščobe in med pečenjem stalno mešajte. Začinite s soljo, poprom in papriko v prahu. Prilijte juho in dodajte fižol ter vse skupaj kuhajte še 10 do 12 minut.

2. Paradižnike poparite, olupite, odstranite semenje in narežite na kocke. Vmešajte v ponev in kuhajte 2 do 3 minute. Dodajte klobaso in pustite, da se segreje. Po okusu solite in poprajte ter takoj ponudite.

Na osebo približno 330 kcal

B: 16 g, M: 7 g, OH: 45 g

Priprava: približno 20 minut

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Lonec s kislim zeljem

Sto gramov kislega zelja vsebuje le 19 kcal in nič maščobe, je pa bogato z vitamini A, B, C in K ter minerali.

Kulinarično popotovanje: Karibi

Edinstvena destinacija z osupljivimi plažami, kristalno čistim turkiznim morjem, čudovitimi naravnimi lepotami, bujno pisano vegetacijo in prav tako pisano kulinariko.
None

Shujševalna juha

Za 4 osebe potrebujete: 1 steblo pora, 500 g korenja, 400 g cvetače, 1 rumeno papriko, 1 steblo belušne zelene, 600 g zelja, 2 krompirja, 2 čebuli, 6 paradižnikov, 1 šop peteršilja…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri