mh0109_mg8_01

Pokrovače v juhi so okusne in hitro pripravljen obrok.

Potrebujete

  • 35 dag svežih pokrovač
  • 400 g (pločevinka) nezačinjenega bučkinega pireja
  • 2 jedilni žlici grobo sesekljanih lešnikov
  • 8? 10 vejic sesekljanega drobnjaka
  • 1 skodelico kokošje jušne osnove (iz kocke)

Potrebujete še

  • 1 jedilno žlico medu
  • 1 jedilno žlico masla
  • sol in poper po okusu
  • ? jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja

Priprava

1 V pečici (10 minut na 200 °C) ali v te­­f­­lonski ponvi (5? 7 minut na zmerni tem­­pe­­­­raturi, mešajte) prepražite grobo sesek­­­ljane lešnike. Pretresite jih v skodelico in ohladite.

2 V srednje veliki kozici dobro zmešajte bučkin pire, med, maslo in jušno osnovo ter počasi segrejte. Začinite s soljo in pop­­­rom po okusu ter pustite na toplem.

3 Segrejte primerno veliko litoželezno ponev ali pekač. Pokrovače osušite s papirnato brisačo ter jih začinite s soljo in poprom. V ponev dodajte oljčno olje in nato še školjke. Pecite jih približno 2? 3 minute na vsaki strani, da postanejo čvrste in enakomerno rjavo zapečene.

4 Toplo juho iz kozice prelijte v jušnik, dodajte popečene školjke in prepražene lešnike ter potresite s sesekljanim drobnjakom. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

430 kal, 35 g beljakovin, 35 g ogljikovih hidratov, 17 g maščob (5 g nasi­­­­čenih), 7 g vlaknin, 460 mg natrija.

Sorodni članki
None

Pikantni rakci z zdrobom

Okusen, hitri obrok s kozicami in zdrobom.

Spomladanska juha s pirinimi cmoki

Majhen nasvet - ko blanširate zelenjavo, vode ne zavrzite, ampak jo shranite (lahko tudi v zamrzovalniku) in uporabite kot jušno osnovo. Osnovo lahko pripravite tudi iz jušnega koncentrata…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri