biftek

Za 1 osebo potrebujete: baziliko, 120 g korenja, žličko masla, sol, poper, 75 ml pomarančnega soka, biftek (200 g).

PRIPRAVA:

1. Baziliko drobno sesekljajte. Korenje narežite na kolobarje ter na žlički masla dušite. Solite, poprajte, zalijte z vodo in kuhajte.

2. Biftek na vroči ponvi popecite. Čas pečenja je odvisen od tega, ali imate radi močno pečenega ali krvavega. Obložite ga s korenjem, ga okrasite z baziliko in po okusu dodajte še malce masla.

Čas priprave: 25 minut

401 kcal, 17 g maščob, B: 47 g, OH: 13 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Špageti po vrtnarsko

Za 4 osebe potrebujete: 250 g brokolija, 250 g cvetače, 200 g korenja, 150 g koruze (iz pločevinke), 400 g špagetov, sol, 1 žlico masla, 200 ml zelenjavne juhe, 1/2…
None

Telečji file s korenjem in omako

Za 1 osebo potrebujete: 200 g korenja, 1/2 stebla pora (150 g), 50 g graha (globoko zamrznjenega), 150 g telečjega fileja, 1 čajno žličko masla, 10 g moke, 70 ml…

Lazanja z okusom svežine

Klasično lazanjo z mesom lahko občasno nadomesti tudi lazanja z zelenjavo – poskusite dva osvežilna recepta izpod moških rok!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri