mh0908_dmsc_03_

Porcija te klasične jedi je polna beljakovin (29 gramov) in nasitnih vlak­nin (4 grami). Ker ima rezina le 250 kalorij, lahko brez sramu stečete po repete.

Kaj potrebujete

  • 1 skodelico paradižnikove omake
  • ? kilograma puste govedine
  • 2 jajčna beljaka
  • 1 sesekljano bučko
  • 1 drobno sesekljano steblo zelene
  • ? drobno sesekljane majhne čebule
  • ? skodelice instant ovsa
  • ? skodelice praženih pšeničnih klic
  • 2 žlici narezanih črnih oliv
  • 1 žličko origana
  • ? žličke mletega črnega popra

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač namastite, vendar ne preveč, nato pa v veliko skledo stresite ? paradižnikove omake ter preostale sestavine. Z rokama vse skupaj dobro premešajte, nato pa oblikujte štruco ter jo postavite na pekač. Ostalo paradižnikovo omako polijte prek mesne štruce, to pa nato pecite 50 minut. Ko je pečena, jo postavite za 10 minut na hladno, potem pa jo narežite na 4 kose.

Gregg Avedon

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Mišično gorivo za ves dan

Pravilno prehranjevanje je osnovno orodje za izgradnjo in vzdrževanje jeklenega telesa. Pridobivanje čvrstih in napetih mišic se začne že v kuhinji.

Hrana, ki jo obožujejo otroci

Špageti, pica, hot dog, ocvrt piščanec … Priznajmo, ko se oglasi želodček, se tem jedem ne moremo upreti. Resda ne spadajo med najbolj zdrave, toda če jih pripravimo doma, iz najboljših…
None

Recepti za solate kot samostojne obroke

Štiri solate, ki si jih lahko pripravite kot samostojni obrok.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri