profimedia-0145477372

Bolj zdrava verzija čokoladne tablice, ki jo pripravite doma in si jo privoščite brez občutka krivde, saj točno veste, kaj vsebuje.

Sestavine:

Spodnja plast:

  • ½ skodelice mandljevega masla (lahko ga pripravite sami, če imate zmogljiv mikser, ki zmiksa mandlje v gladko zmes)
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 žlica kokosove moke

Druga možnost: Zmeljete svoje najljubše piškote z malo rastlinskega mleka. 

Karamela:

  • ¾ skodelice dateljev (medjool datlji se nabolje obnesejo pri karamelastem okusu)
  • 1 žlica stopljenega kokosovega olja
  •  ščep vanilije v prahu
  • riževo mleko (ali voda) – dodajamo po občutku, da dobimo gladko, mazljivo karamelo

 +  Arašidi – če želite jih lahko zamenjate z drugimi oreščki, a za pristen “snickers” okus boste morali uporabiti arašide. Uporabite lahko nesoljene in po možnosti ekološke!

Čokoladni preliv:

  • 1 čokolada (izberite vegansko, brez mleka in rafiniranega sladkorja ali naredite preliv sami s kakavom v prahu, kakavovim ali kokosovim maslom in kokosovim sladkorjem ali javorjevim sirupom)
  • 1 žlička kokosovega olja 

Priprava:

Za spodnjo plast zmešate vse sestavine ter pritisnite in razvaljajte plast na papir za peko (v manjši pekač ali posodo) kar z rokami v kvadratno obliko. Postavite v hladilnik.

Vse sestavine za karamelo date v mikser in miskate dokler ne dobite gladke karamele, dodajate riževo mleko ali vodo po občutku, da dobite kremasto zmes.

Nato premažete spodnjo plast s polovico karamele, dodate polovičke arašidov in dodate še drugo plast karamele.

Vse skupaj za nekaj časa postavite v zmrzovalnik in nato pripravite čokoladni preliv. V kozici zmešate vegansko čokolado skupaj z malo kokosovega olja ali kakavovega masla.

Ko vzmete pekač iz zmrzovalnika, narežete na poljubne koščke in z žlico prelijete s čokolado. Nato čokoladice zopet zmrznete za nekaj časa.

Podobna različica recepta v video posnetku: 

Poglejte si še: Banane na palčki oblite s čokolado 

Sorodni članki

Vegansko: Čokoladne kocke s slanim karamelnim prelivom

Super kombinacija! Pripravljeno pa brez rafiniranega sladkorja, brez mleka in mlečnih izdelkov ali drugih procesiranih sestavin.

Lahke poletne sladice

Tokrat se bomo naučili delati preprost in okusen sladoled, ki ga lahko vedno naredimo svežega in zanj ne potrebujemo sladoledne naprave, pomarančni puding in slastni nizkokalorični tiramisu.

Recept: Vikend sladkanje

Malo se pa moramo posladkati.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri