10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recept: Domači 'snickers'

Recept: Domači 'snickers' (foto: Profimedia) Profimedia
31. 5. 2018

Bolj zdrava verzija čokoladne tablice, ki jo pripravite doma in si jo privoščite brez občutka krivde, saj točno veste, kaj vsebuje.

Sestavine:

Spodnja plast:

  • ½ skodelice mandljevega masla (lahko ga pripravite sami, če imate zmogljiv mikser, ki zmiksa mandlje v gladko zmes)
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 žlica kokosove moke

Druga možnost: Zmeljete svoje najljubše piškote z malo rastlinskega mleka. 

Karamela:

  • ¾ skodelice dateljev (medjool datlji se nabolje obnesejo pri karamelastem okusu)
  • 1 žlica stopljenega kokosovega olja
  •  ščep vanilije v prahu
  • riževo mleko (ali voda) – dodajamo po občutku, da dobimo gladko, mazljivo karamelo

 +  Arašidi – če želite jih lahko zamenjate z drugimi oreščki, a za pristen “snickers” okus boste morali uporabiti arašide. Uporabite lahko nesoljene in po možnosti ekološke!

Čokoladni preliv:

  • 1 čokolada (izberite vegansko, brez mleka in rafiniranega sladkorja ali naredite preliv sami s kakavom v prahu, kakavovim ali kokosovim maslom in kokosovim sladkorjem ali javorjevim sirupom)
  • 1 žlička kokosovega olja 

Priprava:

Za spodnjo plast zmešate vse sestavine ter pritisnite in razvaljajte plast na papir za peko (v manjši pekač ali posodo) kar z rokami v kvadratno obliko. Postavite v hladilnik.

Vse sestavine za karamelo date v mikser in miskate dokler ne dobite gladke karamele, dodajate riževo mleko ali vodo po občutku, da dobite kremasto zmes.

Nato premažete spodnjo plast s polovico karamele, dodate polovičke arašidov in dodate še drugo plast karamele.

Vse skupaj za nekaj časa postavite v zmrzovalnik in nato pripravite čokoladni preliv. V kozici zmešate vegansko čokolado skupaj z malo kokosovega olja ali kakavovega masla.

Ko vzmete pekač iz zmrzovalnika, narežete na poljubne koščke in z žlico prelijete s čokolado. Nato čokoladice zopet zmrznete za nekaj časa.

Podobna različica recepta v video posnetku: 

Poglejte si še: Banane na palčki oblite s čokolado 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri