To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Recept: Kremna juha iz koromača, korenja in krompirja

Recept: Kremna juha iz koromača, korenja in krompirja (foto: Profimedia) Profimedia
14. 11. 2016

Koromač je poln vitamina C, vitamina E, železa, kalija, kalcija, betakarotena in folne kisline in nima prav veliko kalorij. Če se želite malo bolj najesti, pa mu lahko dodate tudi nasitnejša živila, na primer krompir. Mi smo se navdušili nad kremno juho iz koromača, krompirja in korenja.

Sestavine:
  • peteršilj
  • dva stroka česna
  • ena manjša čebula (ali polovica srednje velike)
  • olivno olje
  • srednje velik koromač
  • trije manjši korenčki
  • trije manjši krompirji
  • muškatni orešček
  • kisla smetana
  • mleti črni poper
  • žlička v olje vloženega čemaža (neobvezno)
Priprava:

V posodo zlijte olje - toliko, da prekrije dno.

Čebulo na deski drobno sesekljajte. Na drobno sesekljajte tudi koromač. Če so brsti na vrhu koromača lepo zeleni, jih odtrgajte/odrežite in prihranite: pozneje lahko z njimi okrasite juho.

Nasekljajte tudi korenje. Olupite krompir in tudi tega narežite na manjše kocke. Olupite še česnova stroka.

Čebulo stresite v posodo in pražite na zmernem ognju. Ko čebula postekleni, ji dodajte narezano zelenjavo, česen in peteršilj. Vse skupaj dobro premešajte, posolite in zalijte z vodo.

Kuhajte 30 minut oziroma vse dokler ni zelenjava kuhana. Tik preden posodo odstavite z ognja, dodajte čisto malo muškatnega oreščka v prahu, po želji tudi malo popoprajte. Lahko pa juhi dodate še žličko v olje vloženega aromatičnega čemaža.

Nato posodo odstavite z ognja. V juho dodajte žlico ali dve kisle smetane, po občutku: toliko, da se jed zgosti. Čisto na koncu lahko juho okrasite z drobnimi zelenimi listi koromača.

Če se vam jed sama po sebi ne bo zdela dovolj nasitna, pa se bo zraven nje prilegel tudi sveže pečen kos črnega kruha ali polnozrnata štručka. Naj vam tekne!

Preberite še: Koromač - topilec maščob

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri