kaki1mk

Kaki je trenutno glavni sezonski sadež. Iz njega lahko naredite tudi okusno vegansko pecivo. 

Za mali pekač premera 15 cm (vendar je tako biskvit kar visok) potrebujemo: 
  • 150 g pirine moke
  • 1 dcl sojinega jogurta ali vode
  • 0,5 dcl olja
  • vinski kamen ali pecilni prašek
  • vaniljev sladkor
  • majhen ščep soli
  • sok 2 limon
  • *lupinica ene limone (*bodimo pozorni pri izbiri limon, da so res ekološke. V primeru, da pečemo biskvit iz neekoloških limon, lupinice ne uporabimo)
  • 50g sladkorja – trsni ali bolje kokosov sladkor

Najprej v posodi z mešalnikom dodobra zmešamo tekoče sestavine in jim počasi dodajamo suhe sestavine. 

Če je masa preredka dodamo še malce moke, v primeru, da je pregosta dodamo še malo vode. Dobiti morate maso, ki je malce gostejša, kot za praženec. Torej maso za biskvit.
Pekač premažemo s kokosovim oljem in vanj prelijemo maso.
 
Pečemo na 180°C nekje 45 minut oz. toliko časa, da je pečeno.
 
Biskvit popolnoma ohladimo.
 
Kaki zmikasmo, ga zavremo in dodamo pektin ali pa agar-agar po navodilih. Dodamo malo sladkorja.
 
Prelijemo čez biskvit, ki smo ga pustili v tortnem obroču, da se masa lahko počasi ohladi in ostane oblikovana.
 
Postavimo v hladilnik čez noč.
 
Ko je kolač trden, ga premažemo s kokosovo smetano in okrasimo z rezinami kakija. 

Recept: Jasmina Hrastovec
 
 
Sorodni članki

Sacher torta: Sočna in čokoladna

Če je Mozartova kroglica sinonim za Salzburg, je Sacherjeva torta sinonim za Dunaj: zgodba se je pričela, ko je knez Metternich svoji dvorni kuhinji leta 1832 naročil, da…

RECEPT: Kakijeva pita iz polnozrnate pirine moke

Prihaja čas kakijev. Zakaj ne bi poskusili te slastne pite? 

VIDEO: Najboljša jagodna rulada, ki ste jo kdaj jedli

Vsi smo že kdaj poskušali speči rulado, a kuharski mojstri pravijo, da se skrivnost dobre rulade skriva v dveh stvareh - pravi mešanici za testo in popolnem nadevu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri