susi-s-pekoco-tunino

Zdravo rolico, pravo zakladnico hranil, sestavite tako...

Za 4 osebe potrebujete:
  • 4 pesti kuhanega riža (za suši),
  • 150 g svežega tuna,
  • 1 žličko čilija v prahu,
  • 1 žličko wasabi paste,
  • 4 liste nori alge,
  • ½ kumare,
  • ½ korenja.
Priprava:

1. Tunino narežemo na tanke rezine in jo potresemo s čilijem v prahu.

2. Na rogoznico položimo list nori alge in po njej razporedimo suši riž, v debelini 0,5 cm.

3. Po sredini v črti potegnemo tunino in nanjo namažemo wasabi pasto. Po zgornji strani tunine zložimo na julien narezano kumaro, po spodnji strani pa na julien narezano korenje.

4. Primemo rogoznico in tesno zvijemo v suši. Z ostrim nožem prerežemo na polovico in nato na prst debele sušije.

Sorodni članki

Suši – zvezda japonske kuhinje na vaši mizi

Imate radi suši? Pripravite ga doma, ni tako težko kot morda izgleda!

40-dnevni post Jaz #vztrajam dan 18: Super brezmesni recepti!

Danes ti predstavljamo devet slastnih in enostavnih receptov, pri katerih na meso niti ne pomisliš. Pa dober tek!
None

Riževa solata s tunino

Sestavine za 4 osebe: 200 g riža, sol, 1 konzerva tunine v lastnem soku (185 g), polovica čebule, šopek rukole, 1 kumara, 200 g češnjevega paradižnika, 3 žlice belega balzamičnega kisa…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri