presna-torta

Torta je dovolj sladka, da je primerna tudi za sladkosnede. Okus čoklade v podlagi pa se krasno ujema z okusom jagod, ki v kombinaciji z avokadom ohranijo svoj poln okus.

PODLAGA

  • 200 g mandljev
  • 100 g datljev
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1 žlica kakava v prahu
  • po potrebi žlica ali dve vode

NADEV

  • 400 g jagod 
  • 100 g datljev
  • 1 zrel srednje velik avokado
  • 4 žlice stopljenega kokosovega olja
  • 2 žlici rožičeve moke za sladilo

Za podlago najprej dodobra zmeljemo mandlje, datlje, kokosovo olje in kakav v prahu. Razporedimo po tortnem modelu ali v manjše modelčke, če želimo male tortice. 

Nadev pripravimo tako, da zmešamo jagode, datlje, avokado, kokosovo olje in rožičevo moko do gladkega. Zmes premažemo čez osnovo.
Postavimo v hladilnik za nekaj ur in postrežemo.

Okrasimo s poljubnim sadjem ali kakavom.

Dober tek!

Recept: Jasmina Hrastovec, več receptov na: mincikuha.blogspot.si ali Facebook: Minci kuha - Vegi preprosto in dostopno

Bi rajši kater drug okus torte? Poglejte si še: 

Sorodni članki

Slastni presni sladici

Na mizo poleg klasičnih prazničnih sladic postavite tudi kakšno presno – v obliki kroglic ali torte.

Presna bananina torta

Ali ste vedeli, da se banane uvršajo na seznam živil, ki zmanjšujejo vplive…

Slastni čokoladni browniji s pomarančo

Kombinacija čokolade in pomaranče je fenomenalna.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri