10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

RECEPT: Špinačna rulada s sirom in brokolijem

17. 3. 2016

Le malokatera zelenjava ima tako bogato hranilno sestavo in hkrati tako nizko energijsko vrednost, kot jo imata brokoli in špinača. Tokrat ju pripravljamo malo drugače.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 500 g listov špinače
  • 2 stroka česna
  • 250 g brstičev brokolija
  • sol in mleti poper
  • 2 žlici masla
  • 4 jajca
  • 70 g moke
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 20 g drobno nastrganega parmezana
  • 250 g mocarele (koščki)
Priprava:

Špinačo oplaknite in jo odcedite. Olupljen česen zrežite na rezine. Brokoli očistite in ga nekaj minut blanširajte v vreli, slani vodi. Nato ga oplaknite pod hladno vodo in ga odcedite.

V ponvi segrejte maslo in na njem popražite česen. Dodajte sesekljano špinačo ter jo začinite s soljo in poprom. Podušite jo do mehkega, ponev nato odstavite in počakajte, da se ohladi. Nato jo stresite v posodo električnega mešalnika, dodajte 2 jajci in 2 rumenjaka ter vse skupaj zmešajte.

Špinači nato primešajte še moko in sodo bikarbono. Previdno dodajte še preostala beljaka in mešanico porazdelite ter pogladite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. 10–15 minut jo pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Pečeno testo prevrnite na kuhinjsko krpo, potreseno s parmezanom, in počakajte, da se ohladi. Nato odstranite papir za peko.

Pečeno testo potresite z mocarelo, ga prekrijte z brstiči brokolija in zvijte. Rulado tesno zvijte v papir za peko in jo 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri