To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Recept: Spomladanska solata s popečenimi bučkami

25. 5. 2014

Za lahko 'ogrevanje' na pikniku smo pripravili pravo spomladansko solato.

Sestavine za 4 osebe:
  • 2 majhni bučki (po 100 g)
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 1 rdeča čebula
  • 125 g mocarele ali fete
  • 500 g čičerke (iz pločevinke, brez tekočine)
  • sol in poper
  • 80 ml oljčnega olja
  • 2 žlici limoninega soka
Priprava:

1. Bučki operite in ju zrežite na tanke rezine. Na hitro jih popecite na žaru in pečene dajte v večjo posodo.

2. Operite tudi paradižnike, jih prepolovite in stresite k bučkam. Čebulo olupite, jo zrežite na tanke obročke in te še prepolovite. Če imate raje popečeno čebulo, tudi to popecite na žaru. Zelenjavo premešajte.

2. Sir odcedite, ga natrgajte na manjše koščke in jih skupaj s čičerko primešajte zelenjavi. Solato začinite s soljo in poprom. Zmešajte oljčno olje in limonin sok ter polivko prelijte po solati. Za nekaj časa jo postavite na hladno.

Čas priprave: približno 20 minut.
Na osebo približno 470 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 31 g.

Značke: recept solata

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri