jogurt

Kako narediti domači jogurt?

Recept je zelo preprost
  • Domači jogurt se izdeluje iz pasteriziranega mleka, zato je treba surovo mleko prekuhati nad 74 stopinj, ni pa ga treba zavreti.
  • Prekuhano mleko nato toliko ohladite, da vas ne peče, če vanj pomočite prst (pod 40 stopinj).
  • V liter toplega mleka vmešajte 1 lonček navadnega kupljenega jogurta in ga postavite v pečico, ogreto na 50 stopinj. Nato pečico ugasnite in po približno 12 urah ali čez noč je jogurt pripravljen.

Domače izdelke iz ­surovega mleka hranite v hladilniku in jih čim prej porabite, da se v njih ne bi razrasli zdravju škodljivi mikroorganizmi.

Namig: Redno uživanje domačega jogurta ugodno vpliva na prebavo.

 

Sorodni članki

Recept: Sami pripravite jogurt in ga za vedno prečrtajte z nakupovalnega seznama

Če smo čisto natančni, boste en kupljen jogurt še potrebovali za pripravo prvega domačega jogurta, potem pa ga lahko vedno naredite sami doma. Ste zato, da v trgovini kupite čisto…

Recept: Domači jogurt

Priprava domačega jogurta je tako preprosta.

Kislo mleko krepi in osveži

Kislo mleko je že od nekdaj del vsakodnevnega jedilnika na slovenskih kmetijah. Postrežejo ga za zajtrk ali malico, običajno s črnim kruhom ali ajdovimi žganci.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri