koprivna-juha

Liste koprive večinoma uporabljamo posušene za pripravo čajev, iz mladih listov pa lahko pripravimo okusne jedi. Dodajamo jih v zelenjavne juhe, pripravimo jih kot špinačo ali kuhano solato, odlične pa so tudi kot nadev v štrukljih ali palačinkah.

Sestavine:

50 dag mladih kopriv, 50 dag krompirja, 3 stroki česna, 2 žlici olja, muškatni orešček, 1 dl sladke smetane, sol, poper

Priprava:

1 V slanem kropu na hitro prekuhamo koprive in jih sesekljamo. Na olju pražimo sesekljan česen, dodamo koprive, zalijemo z juho ali vodo, kuhamo 20 minut, dodamo na koščke narezan krompir, začinimo z oreščkom, solimo, popramo in kuhamo, dokler krompir ni mehak.

2 Nekaj koščkov krompirja damo na stran, juhi dodamo smetano in jo piriramo ter ji na krožniku dodamo koščke kuhanega krompirja.

Sorodni članki

Recepti s koprivami: 4 slastne jedi, ki jih je vredno preizkusiti

Koprive rastejo povsod okrog nas. Prav nič ne stanejo, iz njih pa lahko pripravimo zelo zdrave in slastne jedi. Spoznajte nekaj čudovitih receptov s koprivami. 

Koprive - za boljšo prebavo

Na vrtovih še ni sveže zelenjave, narava pa že ponuja prvo zelenje, ki je bogato z vitamini.

Gobova juha z ajdovo kašo

Osnovni recept za gobovo juho z ajdovo kašo, kot so jo pripravljali nekoč.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri