To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Recept za koprivno juho

25. 4. 2012

Liste koprive večinoma uporabljamo posušene za pripravo čajev, iz mladih listov pa lahko pripravimo okusne jedi. Dodajamo jih v zelenjavne juhe, pripravimo jih kot špinačo ali kuhano solato, odlične pa so tudi kot nadev v štrukljih ali palačinkah.

Sestavine:

50 dag mladih kopriv, 50 dag krompirja, 3 stroki česna, 2 žlici olja, muškatni orešček, 1 dl sladke smetane, sol, poper

Priprava:

1 V slanem kropu na hitro prekuhamo koprive in jih sesekljamo. Na olju pražimo sesekljan česen, dodamo koprive, zalijemo z juho ali vodo, kuhamo 20 minut, dodamo na koščke narezan krompir, začinimo z oreščkom, solimo, popramo in kuhamo, dokler krompir ni mehak.

2 Nekaj koščkov krompirja damo na stran, juhi dodamo smetano in jo piriramo ter ji na krožniku dodamo koščke kuhanega krompirja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri