kostanj1

Zaradi visoke vsebnosti škroba so tako kostanji kot maroni zelo hranljivi. Poleg tega vsebujejo fosfor, kalij, magnezij in folno kislino ter vitamina B in C.

Sestavine za 4 osebe:
  • 2 sesekljani čebuli
  • 250 g olupljenega kuhanega kostanja
  • 1 žličko masla
  • 200 ml brusničnega soka
  • 1 l juhe
  • 4 sesekljane liste žajblja
  • sol, poper
  • 100 g smetane
Priprava:

Čebulo in kostanj 5 minut pražite na maslu. Prilijte sok in juho, dodajte žajbelj in kuhajte 30 minut. Juho pretlačite ali zmeljite s paličnim mešalnikom in jo začinite s soljo in poprom.

Smetano na pol stepite in jo vmešajte v juho. Juho postrezite v skodelicah in jo po želji okrasite z brusnicami, sladkornim grahom in popečenimi repki kozic.

Iz Lise

 

Sorodni članki

Slavnostni božični kvartet

Pečeni krapi dišijo po timijanu in rožmarinu, ribja juha s sirovimi popečenimi kruhovimi kockami in sladke košarice s slastno kremo pa poskrbijo, da se božična pojedina spremeni…

7 nasvetov za pripravo martinove gosi

Morda se vam zdi priprava nadevane gosi zahtevna, toda s pravimi nasveti je čisto preprosta.

Paradižnikova dieta

Želite izgubiti le nekaj kilogramov, a kljub temu uživati v hrani? To vam bo zagotovo uspelo s slastnimi recepti paradižnikove diete!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri