olivni-tapenado

Ta hitro pripravljeni olivni tapenado za na kruh lahko kadarkoli postrežemo s kozarcem italijanskega chiantija (ali s katerimkoli toplim, močnim rdečim vinom).

Sestavine:

  • 2 skodelici (približno 20) črnih oliv
  • 2 čajni žlički olivnega olja
  • 1 strt strok česna
  • 1 skodelica peteršilja brez stebelc
  • 1 skodelica svežega rožmarina
  • Olupek 1 pomaranče (nastrgajte s fino stranjo strgala ali pa zunanji del pomarančnega olupka odrežite z ostrim nožem in ga na drobno nasekljajte)
  • 1 čajna žlička svežega črnega popra (nezmletega)
  • 1 štručka kruha iz kislega testa, narezana in popečena

Vse sestavine razen kruha zmešajte v mešalniku in nastalo tapenado pogrejte. Namažite na popečen kruh.

Sorodni članki
None

Izberite pravo vino

Izbiranje vina je lahko strah vzbujajoča izkušnja, če ne poznamo nekaterih osnovnih dejstev.

Zimski ratatouille iz pečice

Okusen recept za malo denarja.

Okusni jedilnik za zdravo in hitro hujšanje

S preprostimi in hitrimi recepti do zdravega hujšanja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri