Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Regrat z lečo

9. 4. 2012

Regrat je izredno zdrava solata, ki vsebuje več vitamina A kot korenje, uvrščajo pa ga tudi v skupino naravnih začimb. Največkrat uživamo presnega v solati.

Regratovi listi, ki rastejo pod zemljo (na primer v krtinah), so beli do rumeni in zelo nežni ter milega okusa. Temno zeleni listi, ki rastejo na površini, pa so sicer trši in nekoliko grenkastega okusa, a vsebujejo veliko več vitaminov in mineralov.

Nežne notranje lističe mešamo z različnimi listnatimi solatami, z njimi priprav­ljamo regratovo juho, dodajamo pa jih tudi zeliščnim omakam in mesu z žara.

Regrat z lečo

Za 4 osebe:

150 g drobne rjave leče stresite v 500 ml vode, kuhajte približno 20 minut in odcedite. Za preliv zmešajte 4 žlice kisa, sol, poper, sladkor in 5 žlic olja.

Olupite 1 rdečo čebulo, jo razpolovite in na drobno sesekljajte. Operite 200 g češnjevega paradižnika in ga razpolovite.

Očistite, operite in natrgajte 250 g regrata in 200 g zelene solate (endivije ali radiča). Vse sestavine zamešajte s prelivom in postrezite.

Na osebo približno
290 kcal, B: 11 g, M: 16 g, OH: 24 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri