ribji-file

Okusen filet polenovke ali saja, dušen na korenju in koromaču.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 600 g fileta polenovke (ali saja)
  • 2 korenčka
  • 2 koromača
  • 1 žlico olivnega olja
  • 100 ml suhega belega vina
  • sol, poper
  • 200 ml juhe
  • 1 strok česna
  • 200 g zamrznjenega graha
  • limonin sok
Priprava:

Filete oplaknite, osušite in zrežite na kose. Pripravite zelenjavo. Korenje na debelo naribajte (kot repo), koromač pa zrežite na tanke trakove.

Korenje in koromač popražite na vročem olju in zalijte z vinom. Na zelenjavo položite filete in jih v pokriti posodi pri nizki temperaturi dušite približno 20 minut.

Medtem zavrite juho. Dodajte ji olupljen česen in zamrznjen grah ter kuhajte približno 5 minut. Vse skupaj zmeljite s paličnim mešalnikom in po potrebi prilijte še malo juhe. Omako začinite s soljo in limoninim sokom.

Ribe postrezite na zelenjavi in po želji okrasite s koprom. Poleg ponudite grahovo omako.

Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 230 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 10.

Iz revije Lisa

 

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Recepti: Jedi, ki ščitijo pred tumorji

Hrana lahko precej pomaga pri boju z rakom. Za vas smo pripravili tri okusne recepte.

Recept: Bouillabaisse

Najbolje, da ga postrežete s česnovim namazom in francosko štruco.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri