Ribji fileti z zeliščno-lešnikovo skorjico

3. 3. 2013
Deli
Ribji fileti z zeliščno-lešnikovo skorjico

Tako zelo preprosto, zdravo in pripravljeno v 15 minutah.

Zelišča, kot sta timijan in peteršilj, odlično skrbijo za vaše zdravje.

Peteršilj vsebuje veliko antioksidantov, ki učinkujejo proti raku in celo nevtralizira nekatere karcinogne v tobaku, posušen timijan pa je izredno bogat z vitaminom K, železom in kalcijem.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 80 g parmezana
  • 4 vejice timijana
  • 4 vejice peteršilja
  • 40 g nalistanih lešnikov ali mandljev
  • 4 ribje filete (po 150 g)
  • 5 žličk limoninega soka
  • sol
  • 2 žlici olja
Priprava:

Parmezan naribajte. Timijan operite, osušite in lističe potrgajte z vejic. Peteršilj oplaknite, osušite in sesekljajte. Parmezan zmešajte z zelišči in lešniki. Filete oplaknite in osušite. Pokapljajte jih z limoninim sokom in jih solite.

V ponvi s premazom proti prijemanju segrejte olje in na njem pecite filete z obeh strani približno 3 minute. Preložite jih na aluminijasto folijo in po njih razporedite zeliščno-lešnikovo mešanico. V pečici, ogreti na 225 stopinj, jih pecite na najvišjem vodilu približno 5 minut.

Čas priprave: približno 15 minut.
Na osebo: približno 290 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 1 g.