1

Sestavine za 4 osebe: 200 g riža, sol, 1 konzerva tunine v lastnem soku (185 g), polovica čebule, šopek rukole, 1 kumara, 200 g češnjevega paradižnika, 3 žlice belega balzamičnega kisa, 1 žlička medu, 5 žlic oljčnega olja, poper

Priprava:

1 Riž skuhajte po navodilih z embalaže in ga ohladite. Tunino odcedite in jo z vilicami razdrobite. Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Rukolo operite, osušite in jo grobo nasekljajte. Kumaro olupite, po dolgem prerežite, odstranite semenje in jo narežite na kocke. Paradižnik operite in narežite na četrtine. Vse pripravljene sestavine zmešajte.

2 Zmešajte kis, med, oljčno olje, dve žlici vode, sol in poper. Preliv zmešajte s solato in razdelite v kozarce. Po želji lahko okrasite z rukolo.

Priprava približno 30 minut.

Preprosto.

B: 15 g, M: 20 g, OH: 42 g.

Brez glutena.

Sorodni članki

Recepti: Slastne jesenske solate

Obiščite vrt in poiščite paradižnik, rukolo, radič, špinačo, bučke... Naj se pisane jesenske barve znajdejo tudi na vašem krožniku. Solate bodo vaše telo obogatile z vlakninami, vitamini…

Najboljše spomladanske solate

Okusne spomladanske solate, ki ne bodo le 'spremljevalke' vašega pogrinjka. Kot samostojna jed bodo na vaš krožnik prinesle svežino in obilo vitaminov.

Piščančja solata z rukolo in s papajo

Papaja ima nekoliko specifičen okus, a je lahko prav osvežujoč obrok za zajtrk, predjed ali za sladico. Ker je papajo najbolje zaužiti surovo, je odlična tudi za pripravo…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri