riz

Za 4 osebe potrebujete: 150 g dolgozrnatega riža, sol, 1 šop drobnjaka, ? šopka peteršilja, 1 šop redkvic, 250 g skute, 3 žlice mleka, poper, 200 g korenja, 1 pločevinko (210 ml) koruze, 3 jajca, ? žličke karija, 3–4 žlice olja

Priprava:

1 Riž skuhajte v osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Stresite ga na cedilo in dobro odcedite. Pripravite zelišča in jih sesekljajte. Redkvice očistite in narežite na drobne palčke.

2 Skuto zmešajte z redkvicami, mlekom in polovico drobnjaka začinite s soljo in poprom.

3 Korenje olupite in na grobo naribajte. Koruzo odcedite na cedilu. Korenje in koruzo zmešajte s kuhanim rižem, jajci, drobnjakom in peteršiljem. Maso začinite s soljo, poprom in karijem.

4 V veliki ponvi po porcijah segrejte olje. Iz mase oblikujte približno 16 polpetov in jih pri nizki temperaturi zlato rjavo opecite z obeh strani. Ocvrtke hranite na toplem in jih postrezite s skuto.

Čas priprave približno 45 minut.

Na osebo približno 390 kcal, beljakovine: 20 g,

maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 37 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Zeliščna dieta

Dieta za 2 osebi z največ 1500 kalorijami očisti telo in vas napolni z energijo.

Hujšanje po Heizmannovi metodi

T. i. Heizmannova metoda obljublja, da lahko pojeste vse, kar želite (tudi čokolado), le čas mora biti pravi. Ravnati se morate po posebni prehranski uri, ki vam jo predstavljamo.

Odlični recepti z lososom

Lososa lahko brez dvoma uvrstimo na seznam najbolj zdravih živil. Divji losos namreč predstavlja verjetno najbogatejši prehranski vir esencialnih maščobnih kislin, visokokakovostnih beljakovin…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri