rukola

Za 4 osebe potrebujete: 750 g češnjevega paradižnika, 2–3 vejice rožmarina, 1 žlico olivnega olja, 2 veliki kroglici mocarele, 100 g rukole, 150 ml balzamičnega preliva za solate (iz embalaže).

Priprava:

1 Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Paradižnike oplaknite, razpolovite in položite na plitev pekač. Rožmarin oplaknite, osušite, osmukajte in dodajte paradižniku. Paradižnik pokapajte z olivnim oljem in ga v pečici pecite približno 30 minut. Vmes ga previdno obrnite.

2 Mocarelo odcedite in narežite na tanke rezine, te pa na trakove. Pripravite rukolo in jo natrgajte. Skupaj s paradižnikom in mocarelo jo razporedite po krožnikih in pokapajte s prelivom. Poleg se odlično prileže sveža bageta.

Čas priprave približno 40 minut.

Na osebo približno 320 kcal,

beljakovine: 8 g, maščobe: 11 g,

ogljikovi hidrati: 45 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Recepti za solate v 20 minutah

Preproste in hitro pripravljene solate, a raznolikost okusov vas ne bo razočarala.

Zelenjavni užitki - Paprika po mediteransko

Okusne in zdrave. Tokrat namesto z mletim mesom, polnjene s skušami, mocarelo, kaprami, olivami...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri