juha

Za 4 osebe potrebujete: 1 steblo pora, 500 g korenja, 400 g cvetače, 1 rumeno papriko, 1 steblo belušne zelene, 600 g zelja, 2 krompirja, 2 čebuli, 6 paradižnikov, 1 šop peteršilja, čili v prahu, poper, kumina v zrnju

PRIPRAVA:

1 Zelenjavo operite. Por očistite, korenje olupite in oba narežite na obročke oziroma kolute. Cvetačo razdelite na cvetke. Papriko, zeleno in zelje očistite in narežite na trakove. Krompir olupite, operite in narežite na kocke. Čebulo olupite in sesekljajte.

2 Paradižnik olupite, narežite na četrtine, odstranite semenje in narežite na koščke. Peteršilj oplaknite, osušite in na drobno sesekljajte.

3 Zelenjavo s čebulo in 2 l vode zavrite in odkrito kuhajte približno 25 minut. Juho pikantno začinite s peteršiljem, čilijem, poprom in kumino.

Na osebo približno 160 kcal, B: 10 g, M: 2 g, OH: 25 g.

Čas priprave približno 45 minut.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Recepti: Na žlico ob hladnih dneh

Kakovostne sestavine, veliko zelenjave, še več okusa, preprosto pripravljeno ... Ja, tudi enostavno je lahko zelo dobro.
None

Zeliščna dieta

Dieta za 2 osebi z največ 1500 kalorijami očisti telo in vas napolni z energijo.

Juhe za hladne večere

Ko je zunaj (ledeno) mrzlo, bi najraje ostali v hiši. Naravnost idealen čas za vroče in okusne juhe, ki pogrejejo telo in dušo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri