skutni

Za 4 osebe potrebujete: 1 žličko tekočega medu, 2 žlički srednje ostre gorčice, 3 žlice jabolčnega kisa, sol, poper, 4 žlice olja, 1 šop bazilike, 300 g zelene solate, 1 rdečo papriko, 100 g češnjevega paradižnika, 8 rezin prekajenih puranjih prsi, 200 g kremnega sirčka, 1 žličko hrena (iz kozarca)

Priprava:

1 Za solatni preliv zmešajte med, kis, sol, poper in olje. Baziliko oplaknite, osušite in potrgajte lističe. Pripravite solato in zelenjavo. Papriko in paradižnik na drobno narežite. Solato in zelenjavo razporedite po krožnikih in pokapljajte s prelivom. Obložite jo z rezinami puranjih prsi.

2 Kremni sirček zmešajte s hrenom in iz njega z dvema žličkama oblikujte 8 do 12 žličnikov. Solato obložite z žličniki in jih po želji okrasite z zelišči.

Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 230 kcal, beljakovine: 13 g,
maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Osvežilne poletne solate

Pisane, z rukolo, s piščancem, s parmezanom, obogatene z jagnejtino in kruhovimi srčki in prelite z odličnimi prelivi... za piko na i.
None

Večerja v 15 minutah

Ponujamo vam nekaj preprostih in okusnih idej za pripravo večerje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri