ponev

Za 4 osebe potrebujete: 1 kg drobnega krompirja, ki se ne razkuha, 1 šop mlade čebule, 250 g šampinjonov, 2 do 3 vejice rožmarina, 100 g prešane slanine, 2 žlici olja, sol, poper.

Priprava:

1 Neolupljen krompir kuhajte približno 25 minut, nato ga odlijte in olupite. Mlado čebulo narežite na kose. Šampinjone očistite in razpolovite. Rožmarin osmukajte. Slanino narežite na trakove.

2 Na vročem olju hrustljavo popecite slanino in jo vzemite iz ponve. V ponev stresite gobe in krompir ter pecite 5 minut. Po dveh minutah dodajte čebulo in rožmarin ter pecite do konca. Začinite s soljo in poprom ter postrezite s slanino.

Čas priprave približno 50 minut.

Na osebo približno 390 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Ponev s krompirjem in z gobami

Okusna jed (predvsem za ljubitelje gob) z rahlim pridihom poletja.

Recepti: Slastne jedi iz mladega krompirja

Pečen krompir malo drugače in odličen prigrizek, če zvečer pričakujete goste.

Hrustavo sveže solatne variacije

Veliko vitaminov za zimo zapakiranih v slastnih solatah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri