Sočna govedina s paradižniki v balzamičnem kisu

26. 11. 2009
Deli
Sočna govedina s paradižniki v balzamičnem kisu

Presenetite jo s slastno dišečimi rezinami in samozavestnim nastopom.

Potrebujete

  • 1? čajne žličke oljčnega olja
  • 1 zrezek iz goveje potrebušine, težak okoli 35 dag
  • sol in poper po okusu
  • 2 skodelici češnjevih paradižnikov
  • 2 stroka česna, nare­­­zana na tanke rezine
  • 2 jedilni žlici balzamičnega kisa
  • 4 skodelice sveže rukole

Priprava

1 V litoželezni ali teflonski ponvi za peko mesa segrejte olje in na hitro popecite zrezek, ki ste ga prej začinili s soljo in poprom (približno 3? 4 minute na vsaki strani). Površina mora rahlo porjaveti in karamelizirati, pod pritiskom prsta pa mora biti meso mehko in sočno. Pečen zrezek prestavite na desko za rezanje.

2 Zmanjšajte temperaturo gretja in na ostanek olja v ponvi dodajte paradižnik in česen. Premešajte in pražite 1? 2 minuti, da rezine česna rahlo porjavijo. Poškropite z dvema žlicama balzamičnega kisa, spet premešajte in kuhajte še 2 minuti, da se kožica paradižnikov naguba in začne odstopati od mesa. Ponev odstranite z ognja in prilogo začinite po okusu.

3 Zrezek, ki se je medtem že malce ohladil, narežite na tanke trakove pravokotno na smer mišičnih vlaken, da boste meso lažje pojedli. Na dva plitka krožnika razporedite rukolo, nato pa ju enakomerno obložite s pripravljenimi mesnimi rezinami in dušenim paradižnikom. Polijte s preostalim sokom iz ponve. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

460 kalorij, 47 g beljakovin, 11 g ogljikovih hidratov, 24 g maščob 2 g vlaknin, 150 mg natrija.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord