Solata iz grozdja s cimetovim jogurtom

24. 5. 2007
Deli
Grozdna solata s cimetovim jogurtom.

Za 1 osebo potrebujete: po 40 g jagod belega in črnega grozdja, 1/2 jabolka, 1 čajno žličko limoninega soka, 100 g posnetega jogurta, 1 žlico jabolčnega soka, cimet, 1 čajno žličko praženih mandeljnovih lističev.

PRIPRAVA:

1. Grozdne jagode razpolovite. Jabolko olupite, odstranite semenje in narežite na rezine. Jabolko in grozdje dobro premešajte z limoninim sokom.

2. Jogurt, jabolčni sok in cimet gladko zmešajte. Grozdje z jabolkom razporedite po krožniku, prelijte z mešanico jogurta in potresite z mandeljnovimi lističi.

Čas priprave: 5 minut

153 kcal; maščobe: 2 g; B: 6 g; OH: 26 g

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"