solata-po-francosko

Hrustljavi grižljaji z artičokami, papriko, čebulo in gorčičnim prelivom.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 kodrasto endivijo
  • 1 manjši radič
  • 80 g motovilca
  • 150 g rdeče paprike
  • 12 srčkov artičok (iz pločevinke)
  • 1 rdečo čebulo
  • 2 stebli belušne zelene
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 žlico zrnate gorčice
  • 1 žličko tekočega medu
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol, poper
Priprava:

Pripravite solato, motovilec in radič ter liste natrgajte na koščke. Papriko operite, očistite in zrežite na koščke. Artičoke odcedite in po potrebi prerežite na pol. Čebulo olupite in zrežite na tanke rezine.

Pripravite zeleno in jo zrežite na koščke. Vse pripravljene sestavine zmešajte in razdelite po krožnikih.

Zmešajte kis, gorčico, med in olje. Preliv solite in poprajte. Solato pokapljajte s prelivom in takoj postrezite. Zraven se prileže črni ali polnozrnati kruh.

Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 180 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Recepti za solate v 20 minutah

Preproste in hitro pripravljene solate, a raznolikost okusov vas ne bo razočarala.

Najboljše spomladanske solate

Okusne spomladanske solate, ki ne bodo le 'spremljevalke' vašega pogrinjka. Kot samostojna jed bodo na vaš krožnik prinesle svežino in obilo vitaminov.

Osvežilne poletne solate

Pisane, z rukolo, s piščancem, s parmezanom, obogatene z jagnejtino in kruhovimi srčki in prelite z odličnimi prelivi... za piko na i.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri