Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Solata z govedino

Solata z govedino (foto: Yunhee Kim) Yunhee Kim
26. 9. 2008

Obrok za moč.

Potrebujete

  • 1 večji goveji zrezek (okoli 25 dag)
  • 2 srednje velika paradižnika
  • ? skodelice sesekljane čebule
  • 1 manjši strok strtega česna
  • 5 skodelic narezane solate ledenke
  • 4 jedilne žlice vinaigretske omake z balzamičnim kisom
  • 3 jedilne žlice nadrobljene gorgonzole
  • sol in poper po okusu

Priprava

Zrezek na obeh straneh posolite in popoprajte po okusu ter ga na hitro specite (približno 6 minut na vsaki strani) na ogreti teflonski ponvi, ki ste jo prej premazali z nekaj kapljicami olja. Ko je meso pečeno, pustite, da se ohladi (3? 5 minut), nato pa ga narežite na tanke rezine. Pazite, da boste rezali prečno oziroma pravokotno na smer mišičnih vlaken, sicer boste imeli nekoliko več dela z žvečenjem.

Paradižnika operite, narežite na kocke in ju v večji skledi zmešajte s sesekljano čebulo in česnom. Dodajte še rezine mesa in solato ter prelijte z vinaigretsko omako. Vse skupaj dobro premešajte, da se preliv enakomerno razporedi po vseh sestavinah. Na koncu solato potresite še z gorgonzolo in postrezite. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

310 kalorij, 32 g beljakovin, 15 ogljikovih hidratov, 15 g maščob (6 g nasičenih), 4 g vlaknin, 630 mg natrija.

Okusna priloga

Bučke s par­­­­­­­me­­­­­zanom

Potrebujete

  • 8 srednje velikih bučk cuket
  • 2 jedilni žlici sveže nastrganega parmezana
  • sol in poper po okusu

Priprava

Bučke operite in na­­­­­režite na približ­­­­no 1 cm debele kolobarje. Razporedi­­­­te jih na kovinsko mrežico posode za kuhanje na pari in jih soparite 5? 7 mi­­­nut. Kuhane zložite na krožnik, s papirnato brisačo obriši­­­­­te odvečno vlago ter solite in poprajte po okusu. Potre­­­si­­­te še z nastrganim parmezanom. Za­­do­­­stuje za 4 porcije.

Na porcijo

70 kalorij, 6 g belja­­ko­­­vin, 13 ogljikovih hidratov, 1, 5 g maš­čob (0, 5 g nasičenih), 4 g vlaknin, 65 mg natrija.

foto: Yunhee Kim

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri