solata

Za 4 osebe potrebujete: 1 čebulo, 3 posušene marelice, 2 žlici kisa, 1 žličko javorovega sirupa (ali medu), sok in naribano lupino neškropljene pomaranče, 3 žlice tapanade (olivne paste iz kozarca), 2 žlici pesta rosso (iz kozarca), sol, poper, 100 g motovilca, 1 rdeč radič, 1 cikorijo, 2 žlici orehov.

Priprava:

1 Za pesto olupite čebulo in jo na drobno sesekljajte. Marelice prav tako na drobno sesekljajte. Čebulo in česen dobro zmešajte s kisom, javorovim sirupom, pomarančnim sokom, lupino, tapenado in pestom.

2 Pripravite motovilec, radič in cikorijo. Cikorijo po dolgem razpolovite in prečno narežite na koščke. Radič natrgajte na grižljaj velike koščke. Solato razporedite po krožnikih in jo prelijte s pestom. Orehe po želji nekoliko popražite v teflonski ponvi brez dodane maščobe, jih ohladite, na grobo sesekljajte in posujte po solati. Poleg se prileže svež kruh ali čabata.

Čas priprave približno 25 minut.

Na osebo približno: 190 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Ideja za kosilo

Včasih primanjkuje časa, včasih pa idej. Nekaj smo jih za vas pripravili mi. Tokrat pripravljamo kosilo brez mesa.

Hrustavo sveže solatne variacije

Veliko vitaminov za zimo zapakiranih v slastnih solatah.

Najboljše spomladanske solate

Okusne spomladanske solate, ki ne bodo le 'spremljevalke' vašega pogrinjka. Kot samostojna jed bodo na vaš krožnik prinesle svežino in obilo vitaminov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri