spageti

Za 4 osebe potrebujete: 250 g brokolija, 250 g cvetače, 200 g korenja, 150 g koruze (iz pločevinke), 400 g špagetov, sol, 1 žlico masla, 200 ml zelenjavne juhe, 1/2 šopka bazilike, 40 g parmezana, poper

Priprava:

1. Brokoli in cvetačo očistite, operite in razdelite na cvetke. Korenje ostrgaj­te in narežite na palčke. Koruzo stresite na cedilo in jo dobro odcedite.

2. Špagete skuhajte al dente v obilo osoljene vode po navodilu z embalaže. V vreli osoljeni vodi blanširajte brokoli in cvetačo približno 3 minute. Nato ju stresite na cedilo, prelijte s hladno vodo in odcedite. Korenje pražite na vročem maslu približno 3 minute, nato dodajte brokoli, cvetačo in koruzo ter prilijte juho. Zelenjavo dušite približno 5 minut.

3. Baziliko oplaknite, do suhega otresite in lističe na drobno sesekljajte. Parmezan na debelo naribajte. Špagete odlijte, odcedite in zmešajte z zelenjavo in baziliko. Po okusu jih začinite s soljo in poprom ter posujte s parmezanom.

Na osebo približno 390 kcal

B: 25 g, M: 13 g, OH: 88 g.

Čas priprave približno 35 minut.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Recepti: Jedi, ki ščitijo pred tumorji

Hrana lahko precej pomaga pri boju z rakom. Za vas smo pripravili tri okusne recepte.

Lahka mineštra

Odlična zelenjavna juha s testeninami.
None

Riževi ocvrtki z zeliščno skuto

Za 4 osebe potrebujete: 150 g dolgozrnatega riža, sol, 1 šop drobnjaka, ? šopka peteršilja, 1 šop redkvic, 250 g skute, 3 žlice mleka, poper, 200 g korenja, 1 pločevinko (210 ml…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri