To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Špageti po vrtnarsko

17. 1. 2009

Za 4 osebe potrebujete: 250 g brokolija, 250 g cvetače, 200 g korenja, 150 g koruze (iz pločevinke), 400 g špagetov, sol, 1 žlico masla, 200 ml zelenjavne juhe, 1/2 šopka bazilike, 40 g parmezana, poper

Priprava:

1. Brokoli in cvetačo očistite, operite in razdelite na cvetke. Korenje ostrgaj­te in narežite na palčke. Koruzo stresite na cedilo in jo dobro odcedite.

2. Špagete skuhajte al dente v obilo osoljene vode po navodilu z embalaže. V vreli osoljeni vodi blanširajte brokoli in cvetačo približno 3 minute. Nato ju stresite na cedilo, prelijte s hladno vodo in odcedite. Korenje pražite na vročem maslu približno 3 minute, nato dodajte brokoli, cvetačo in koruzo ter prilijte juho. Zelenjavo dušite približno 5 minut.

3. Baziliko oplaknite, do suhega otresite in lističe na drobno sesekljajte. Parmezan na debelo naribajte. Špagete odlijte, odcedite in zmešajte z zelenjavo in baziliko. Po okusu jih začinite s soljo in poprom ter posujte s parmezanom.

Na osebo približno 390 kcal

B: 25 g, M: 13 g, OH: 88 g.

Čas priprave približno 35 minut.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri