spageti

Malce drugačna, a nadvse okusna brezmesna kombinacija.

Sestavine za 4 osebe: • 150 g orehov • 1 strok česna  • 100 ml sončničnega olja • poper • 1 žlica limoninega soka  • 350 g testenin (na primer špageti ali ozki rezanci)  • 300 g endivije • 2 žlici masla • sol • 2 žlici orehovega olja • 80 g sveže naribanega parmezana

1 Orehe na grobo sesekljajte. Česen olupite in ga skupaj s 100 g orehov in ½ žličke soli zmeljite v pasto. Nato med mešanjem v električnem mešalniku v tankem curku prilijte olje in vse skupaj zmiksajte v kremasto omako. Začinite jo s poprom in limoninim sokom.

2 Testenine skuhajte po navodilu z embalaže. Orehovo omako zmešajte s 125 ml vode, v kateri so se kuhale testenine, in dodajte preostale orehe.

3 Liste endivije operite, osušite in jih zrežite na približno 1 cm široke trakove. V ponvi segrejte maslo, dodajte endivijo in jo pri srednji temperaturi pražite 1–2 minuti. Pokapljajte jo z orehovim oljem, solite in poprajte. Testenine na cedilu prelijte z mrzlo vodo in jih dobro odcedite. Zmešajte jih z endivijo in orehovo omako. Postrezite posute z naribanim parmezanom.

Priprava približno 30 minut.

Sorodni članki

Hrustavo sveže solatne variacije

Veliko vitaminov za zimo zapakiranih v slastnih solatah.
None

Recepti za jesenske solate

Kdo pravi, da jesen ni čas solat? Samo drugačne so kot poletne.

Zdravi namazi iz domače kuhinje

Ko nas preseneti lakota, običajno sežemo po kosu kruha s sirom, salamo ali pašteto. Ponujamo nekaj idej za bolj zdrav, a nič manj slasten prigrizek, ki ga namažete na kruh.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri