Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Špinačni žepki, napolnjeni s sirom

19. 12. 2009

Sestavine za 10 kosov: 300 g špinačnih listov (zamrznjenih), 1 zavoj listnatega testa (450 g), 50 g koruze, 1 žlica masla, 200 g ovčjega sira, zeliščna sol, poper, 1 jajce.

PRIPRAVA:

1. Liste špinače in listnato testo odtalite. Koruzo odcedite. Liste špinače podušite v vročem maslu, dodajte koruzo in dušite tako dolgo, da vsa tekočina izpari. Ovčji sir narežite na kocke, vmešajte med zelenjavo in na koncu nadev začinite s soljo in poprom. Ločite beljak in rumenjak.

2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Listnato testo prerežite na polovico. Nadev položite na eno polovico testa. Robove namažite z beljakom, pokrijte z drugim delom testa ter dobro pritisnite. Robove dobro zatisnite z vilicami. Žepke iz listnatega testa premažite s razžvrkljanim rumenjakom in po želji potresite s pisanim poprom. V pečici pecite približno 20 minut do zlato rjave barve. Okrasite s svežimi zelišči.

Na kos: približno 240 kcal, B: 7 g, M: 18 g, OH: 13 g.

Priprava: približno 25 minut.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri