testenine-z-lososom-in-limeto

Limone in limete so nepogrešljive v kuhinji. Odlično se podajo k mesu in ribam, poleg tega pa naredijo mastne jedi lažje prebavljive.

Testenine z lososom  in limeto

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g širokih rezancev
  • sol
  • 1 sesekljano čebulo
  • 2 žlici olivnega olja
  • 400 ml ribjega fonda
  • sok 3 limet
  • 250 g maskarponeja
  • 3 žličke moke
  • 200 g sladkornega graha
  • 1 žličko masla
  • poper
  • 400 g lososa

Priprava:

Široke rezance skuhajte po navodilu z embalaže. Sesekljano čebulo popražite na 1 žlici olja in jo zalijte z ribjim fondom. Dodajte limetin sok in kuhajte približno 10 minut. Primešajte 200 g maskarponeja in omako prevrite. Preostali maskarpone zmešajte z moko, vmešajte v omako in prevrite.

Sladkorni grah stresite na segreto maslo in premešajte. Začinite ga s soljo in poprom. Lososa narežite na grižljaj velike koščke. Začinite jih s soljo in poprom ter popecite na preostalem olju. Lososa zmešajte s sladkornim grahom, rezanci in omako ter takoj postrezite. Po želji okrasite z rezinami limete.

Iz revije Lisa

Sorodni članki

Recepti: Na žaru pečene dobrote iz morja ali reke

Sveže ribe, vrhunsko oljčno olje, sveže začimbe in vroč žar.

50 načinov, kako izkoristiti beljakovine

Zakaj bi klicali dostavljalca pic, če si lahko, še preden pozvoni na vaših vratih, pripravite 50 osupljivih obrokov? Predstavljamo napotke za obroke, ki vas bodo nasitili, vam…
None

Čas je za zeleno hrano

Na prvem mestu so zdaj vitamini!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri