Topla rdeča solata iz zelja, radiča in pomaranč

Za 4 osebe potrebujete: 400 g drobnega krompirja, 400 g rdečega zelja, sol, 1 glavo rdečega radiča, 1 veliko rdečo čebulo, 2 rdeči pomaranči, 5 žlic olivnega olja, 3 žlice jabolčnega kisa, poper, 1 žlico sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Krompir operite in z lupino kuhajte približno 20 minut. Zelje oplaknite, očistite in razdelite na liste. V vreli osoljeni vodi jih blanširajte 6 minut. Odcejene liste narežite na tanke trakove. Pripravite radič in ga narežite na debele trakove. Čebulo olupite in narežite na tanke krhlje. Pomaranči na debelo olupite in filirajte.

2 Krompir odlijte, olupite in po potrebi narežite na koščke. Zmešajte ga s pripravljenimi sestavinami. Olje zmešajte s kisom, soljo in poprom, vmešajte v solato in pustite stati 10 minut. Solato posujte s peteršiljem in postrezite.

Čas priprave približno 30 minut.
Na osebo približno 250 kcal, beljakovine: 4 g,
maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 23 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Hrustavo sveže solatne variacije

Veliko vitaminov za zimo zapakiranih v slastnih solatah.

Rdeča pesa v solati

Rdeča pesa vsebuje veliko vlaknin ter visoke koncentracije železa, kalija in folne kisline. Je prava zaveznica zdravja.

Recepti: Slastne jesenske solate

Obiščite vrt in poiščite paradižnik, rukolo, radič, špinačo, bučke... Naj se pisane jesenske barve znajdejo tudi na vašem krožniku. Solate bodo vaše telo obogatile z vlakninami, vitamini…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri