jagodni-zepek

Vikend si posladkajte z okusnimi jagodnimi žepki, ki bodo popolna sladica po kosilu.

V prostih dneh si vzemite tudi čas za preizkušanje novih receptov. Mi se bomo tokrat lotili priprave jagodnih žepkov, ki pa jih lahko napolnite tudi z drugim sadjem po vašem okusu.

Pripravite:

  • 2 skodelici polnozrnate moke

  • 3 žlice medu (ali drugega sladila)

  • 1 čajno žlico pecilnega praška

  • ščep soli

  • ⅓ skodelice ovsenih kosmičev

  • ¼ skodelice masla

  • ½ skodelice mleka

  • 6 žlic zmiksanih jagod ali domače jagodne marmelade (oziroma sadje po okusu)

Pečico segrejte na 180 stopinj. V mikser stresite moko, med, pecilni prašek, sol in ovsene kosmiče ter dobro premešajte. Dodajte maslo in mešajte, da nastane gladka zmes. Nazadnje dodajte še mleko.

Testo stresite na pult (ali drugo delovno površino) in ga razdelite na dva enaka dela. Ne zvaljajte, ampak zgolj “zravnajte” oba dela, ju zavijte v folijo in postavite v hladilnik za približno eno uro.

žepek

Vzemite en kos testa in ga razvaljajte. Razrežite ga na enakomerne pravokotnike. Na polovico pravokotnikov nanesite zmiksane jagode ali domačo jagodno marmelado. Nato vzemite drugo polovico pravokotnikov, jih položite na prve in ob robovih previdno stisnite z vilico.

Po vrhu premažite žepke s tanko plastjo stepenega jajca in po želji potresite z ovsenimi kosmiči. Vse skupaj postavite v pečico in pecite približno 20 minut, dokler žepki ne postanejo svetlo rjavi in lepo zapečeni z vseh strani.

Sorodni članki

Kako bomo v veselem decembru jedli zdravo?

Poleg lepih trenutkov vas prazniki morda spomnijo tudi na napihnjenost in druge prebavne težave, na povečanje teže ali izgubo kondicije, ker enostavno ni bilo časa za vadbo in…

Skrivnosti hujšanja, ki jih morate upoštevati pri vsaki dieti

Pri izgubljanju kilogramov obstaja nekaj pravil, brez katerih nobena dieta ne bo uspešna. Jim sledite?

Misija: Najboljši praznični recept – Tu je 5 najboljših!

Izbrali smo slaščice, ki ne smejo manjkati na praznično obloženi mizi. Vredno jih je preizkusiti!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri