juha

Hitro pripravljena lahka juha za poletno večerjo.

Sestavine za 4 osebe: 1 korenček, 2 krompirja, 150 g belušne zelene, 1 strok česna, 1 čebula, 100 g sesekljane slanine, 2 žlici koruzne moke, 800 ml mesne juhe, 100 g koruze (iz konzerve), 100 g smetane, sol, poper, limonin sok

Priprava:

1 Korenček in krompir olupite in operite. Korenje narežite na palčke, krompir pa na kocke. Zeleno operite, osušite in narežite na rezine. Česen in čebulo olupite in drobno nasekljajte.

2 Slanino popecite v loncu in stresite na krožnik. Na maščobi, ki je ostala od peke slanine, popražite čebulo in česen. Dodajte zeleno, korenje in krompir ter pražite 3 minute. Dodajte koruzno moko, jo med mešanjem zarumenite in zalijte z nekaj vode. Prilijte juho ter vse skupaj kuhajte približno 20 minut.

3 Pet minut pred koncem dodajte odcejeno koruzo, slanino in smetano. Juho solite, poprajte, dodajte limonin sok in po želji okrasite s peteršiljem.

Priprava približno 20 minut.

Kuhanje približno 25 minut.

Preprosto.

Na osebo približno 330 kcal.

B: 7 g, M: 25 g, OH: 18 g.

Lahko pripravite vnaprej.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Zeliščna dieta

Dieta za 2 osebi z največ 1500 kalorijami očisti telo in vas napolni z energijo.
None

Kako pripraviti koruzo

Mlada koruza v storžih je prava poslastica. Mlado zrnje koruze pa lahko pripravimo na različne načine.

Recepti: Na žlico ob hladnih dneh

Kakovostne sestavine, veliko zelenjave, še več okusa, preprosto pripravljeno ... Ja, tudi enostavno je lahko zelo dobro.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri