Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Zelenjavna juha s koruzo

10. 8. 2009

Hitro pripravljena lahka juha za poletno večerjo.

Sestavine za 4 osebe: 1 korenček, 2 krompirja, 150 g belušne zelene, 1 strok česna, 1 čebula, 100 g sesekljane slanine, 2 žlici koruzne moke, 800 ml mesne juhe, 100 g koruze (iz konzerve), 100 g smetane, sol, poper, limonin sok

Priprava:

1 Korenček in krompir olupite in operite. Korenje narežite na palčke, krompir pa na kocke. Zeleno operite, osušite in narežite na rezine. Česen in čebulo olupite in drobno nasekljajte.

2 Slanino popecite v loncu in stresite na krožnik. Na maščobi, ki je ostala od peke slanine, popražite čebulo in česen. Dodajte zeleno, korenje in krompir ter pražite 3 minute. Dodajte koruzno moko, jo med mešanjem zarumenite in zalijte z nekaj vode. Prilijte juho ter vse skupaj kuhajte približno 20 minut.

3 Pet minut pred koncem dodajte odcejeno koruzo, slanino in smetano. Juho solite, poprajte, dodajte limonin sok in po želji okrasite s peteršiljem.

Priprava približno 20 minut.

Kuhanje približno 25 minut.

Preprosto.

Na osebo približno 330 kcal.

B: 7 g, M: 25 g, OH: 18 g.

Lahko pripravite vnaprej.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri