ponev

Za 4 osebe potrebujete: 2 korenčka, 2 stebli belušne zelene, 2 srednje veliki bučki, sol, 100 g češnjevega paradižnika, 150 g širokih rezancev, 1 čili, 2 žlici olivnega olja, 150 g ovčjega sira, poper, 1 žlico sesekljanih svežih zelišč

Priprava:

1 Pripravite zelenjavo. Korenje, zeleno in bučki naribajte na rezine. V vreli osoljeni vodi jih blanširajte približno 1 minuto in dobro odcedite. Paradižnike narežite na četrtine. Testenine skuhajte po navodilu z embalaže. Čili razpolovite, odstranite semenje, oplaknite in sesekljajte.

2 Segrejte olje in na njem popražite korenje, zeleno in bučke. Testenine odcedite in primešajte zelenjavi. Sir razdrobite in ga skupaj s paradižnikom in čilijem vmešajte med testenine. Jed po okusu začinite s soljo in poprom ter posujte z zelišči.

Čas priprave približno 35 minut.

Na osebo približno 310 kcal,

beljakovine: 10 g, maščobe: 12 g,

ogljikovi hidrati: 39 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Čas je za zeleno hrano

Na prvem mestu so zdaj vitamini!

Recepti: Jedi, ki ščitijo pred tumorji

Hrana lahko precej pomaga pri boju z rakom. Za vas smo pripravili tri okusne recepte.

Aromatična provansalska ponev

Zelenjavna poslastica, odišavljena z rožmarinom in timijanom. V ponvi ne smejo manjkati paradižniki in jajčevci in najpomembnejša sestavina, česen. Pripravljeno v 30 minutah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri