solata

Hrustljava in osvežujoča solata za poletne dni.

Za 4 osebe potrebujete: 1 majhno bučko, sol, ? kumare, 2 stebli belušne zelene, 250 g češnjevega paradižnika, 1 čebulo, 2 žlici kisa, 100 ml repičnega olja, poper, sladkor, 40 g kaper, 6 rezin bagete, 1 pločevinko tunine v lastnem soku, 1 strok česna, 20 g pinjol, 75 g olivnega olja, 40 g sveže naribanega parmezana, 40 g bazilikinih listov, kanček limoninega soka.

Priprava:

1 Bučko po dolgem narežite na tanke rezine. V osoljeni vodi jih blanširajte pol minute in odcedite. Kumaro in zeleno narežite na rezine, paradižnik pa razpolovite. Čebulo narežite na kolute. Pripravljene sestavine v skledi zmešajte s kisom, 4 žlicami repičnega olja, soljo, poprom in ščepcem sladkorja. V solato vmešajte še kapre.

2 Rezine bagete opecite, tunino pa odcedite. Česen sesekljajte in prepražite pinjole. Česen, pinjole, repično in olivno olje, parmezan in baziliko zmeljite in pesto začinite s soljo in limoninim sokom.

3 V solato vmešajte tunino in 2 žlici pesta. Solato postrezite z rezinami bagete in preostalim pestom v skodelici.

Čas priprave približno 50 minut.

Na osebo približno 650 kcal,

beljakovine: 16 g, maščobe: 58 g,

ogljikovi hidrati: 17 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

6 odličnih poletnih solat

Iščete idejo za lahko in osvežilno poletno kosilo ali večerjo?

3 slastni lahki recepti

Uravnotežena in raznolika prehrana je ključnega pomena - za zdravje in za dobro počutje. Če smo aktivni, pa s skrbno izbranimi obroki telesu pomagamo pri premagovanju naporov in tudi…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri