solata

Za 4 osebe: Po navodilu z embalaže skuhajte 200 g namizne leče (ali katere druge, ki po kuhanju ostane čvrsta), jo odcedite in ohladite. Oplaknite 4 fileje piščančjih prsi in jih osušite.

Začinite jih s soljo in poprom. Pripravite 100 g rukole, 2 mladi čebuli, 2 stebli belušne zelene in 1 korenček. Zelenjavo narežite na koščke oziroma trakove ter jo zmešajte z lečo in rukolo.

Za preliv sesekljajte 1 čebulo in jo zmešajte z 2 žlicama belega vinskega kisa in 4 žlicami olivnega olja. Preliv solite in poprajte ter pokapljajte po solati. Piščančje fileje narežite na tanke rezine in z njimi obložite solato.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 29 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Piščančja solata z rukolo in s papajo

Papaja ima nekoliko specifičen okus, a je lahko prav osvežujoč obrok za zajtrk, predjed ali za sladico. Ker je papajo najbolje zaužiti surovo, je odlična tudi za pripravo…

Mediteranska testeninska solata z olivami

Za 4 osebe potrebujete: 300g kratkih makaronov, sol, 1 rdečo čebulo, 2 zavitka mešanice začimb za grško solato, 4 žlice olivnega olja, 100 g rukole, 1 rumena paprika, 3 veliki…

Osvežilne poletne solate

Pisane, z rukolo, s piščancem, s parmezanom, obogatene z jagnejtino in kruhovimi srčki in prelite z odličnimi prelivi... za piko na i.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri