pica

Za 4 osebe potrebujete: 4 žlice koruze (iz pločevinke), 2 bučki, 4 jajca, ? l sojinega mleka, 300 g moke, 4 žličke repičnega olja, po 2 vejici kopra in timijana, 75 g zelenih oliv, polnjenih s papriko, 2 paradižnika, 250 g sojinega jogurta

Priprava:

1 Koruzo odcedite, bučki pa narežite na zelo tanke rezine. Jajca razžvrkljajte in zmešajte s sojinim mlekom. Postopoma dodajajte moko in zmešajte v gosto tekoče testo.

2 V ponvi segrejte 1 žličko olja in na njem popecite ? bučk in 1 žlico koruze. Prelijte z ? testa in pecite približno 3 minute. Palačinko obrnite s pomočjo pokrovke in pecite še 3 minute. Enako specite še 3 palačinke.

3 Zelišča oplaknite, osušite in sesekljajte. Olive narežite na kolute. Pripravite paradižnik, mu odstranite semenje in ga narežite na majhne kockice. Na palačinke kanite po 1 žlico jogurta in jih posujte s paradižnikom, olivami in zelišči.

Čas priprave približno 25 minut.

Na osebo približno 520 kcal,

beljakovine: 25 g, maščobe: 21 g,

ogljikovi hidrati: 61 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Recepti: Slastne jedi iz bučk

Popečene, pečene na žaru, kuhane, polnjene, gratinirane ... vedno slastne in hitro pripravljene.
None

Vegetarijanska dieta s Krete

Z okusi vzbuja občutje letnega dopusta, ohranja vitkost in zdravje. Raziskovalci z ameriške univerze Colombia so odkrili, da mediteranski način prehranjevanja varuje srce in…

Ideja za kosilo

Včasih primanjkuje časa, včasih pa idej. Nekaj smo jih za vas pripravili mi. Tokrat pripravljamo kosilo brez mesa.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri