Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Zelenjavne palačinke

15. 2. 2010

Za 4 osebe potrebujete: 4 žlice koruze (iz pločevinke), 2 bučki, 4 jajca, ? l sojinega mleka, 300 g moke, 4 žličke repičnega olja, po 2 vejici kopra in timijana, 75 g zelenih oliv, polnjenih s papriko, 2 paradižnika, 250 g sojinega jogurta

Priprava:

1 Koruzo odcedite, bučki pa narežite na zelo tanke rezine. Jajca razžvrkljajte in zmešajte s sojinim mlekom. Postopoma dodajajte moko in zmešajte v gosto tekoče testo.

2 V ponvi segrejte 1 žličko olja in na njem popecite ? bučk in 1 žlico koruze. Prelijte z ? testa in pecite približno 3 minute. Palačinko obrnite s pomočjo pokrovke in pecite še 3 minute. Enako specite še 3 palačinke.

3 Zelišča oplaknite, osušite in sesekljajte. Olive narežite na kolute. Pripravite paradižnik, mu odstranite semenje in ga narežite na majhne kockice. Na palačinke kanite po 1 žlico jogurta in jih posujte s paradižnikom, olivami in zelišči.

Čas priprave približno 25 minut.

Na osebo približno 520 kcal,

beljakovine: 25 g, maščobe: 21 g,

ogljikovi hidrati: 61 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri