Zelenjavni kari s cvetačo

15. 12. 2009
Deli
Zelenjavni kari s cvetačo

Pikantna jed s čilijem - slastno brez mesa.

Sestavine za 4 osebe: 250 g krompirja, sol, 1 cvetača, 1 čebula, 1 žlica masla, 2 suha čilija, narezana na trakove, 1 žlica karijeve paste, 300 ml juhe, 100 ml paradižnikovega soka, 75 ml kokosovega mleka, poper

Priprava:

1 Krompir olupite, operite in v slani vodi kuhajte 15 minut. Cvetačo operite, očistite in razdelite na brstiče.

2 Čebulo olupite, sesekljajte in na vročem maslu prepražite. Dodajte cvetačo, čili in karijevo pasto ter prepražite. Prilijte juho, paradižnikov sok in kokosovo mleko. Pokrito kuhajte 10 minut. Kuhan krompir odcedite, dodajte kariju in kuhajte še 5 minut. Začinite po okusu.

Priprava približno 45 minut.

Preprosto.

Na osebo približno 115 kcal.

B: 115 g, M: 3 g, OH: 14 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"