cvetaca

Pikantna jed s čilijem - slastno brez mesa.

Sestavine za 4 osebe: 250 g krompirja, sol, 1 cvetača, 1 čebula, 1 žlica masla, 2 suha čilija, narezana na trakove, 1 žlica karijeve paste, 300 ml juhe, 100 ml paradižnikovega soka, 75 ml kokosovega mleka, poper

Priprava:

1 Krompir olupite, operite in v slani vodi kuhajte 15 minut. Cvetačo operite, očistite in razdelite na brstiče.

2 Čebulo olupite, sesekljajte in na vročem maslu prepražite. Dodajte cvetačo, čili in karijevo pasto ter prepražite. Prilijte juho, paradižnikov sok in kokosovo mleko. Pokrito kuhajte 10 minut. Kuhan krompir odcedite, dodajte kariju in kuhajte še 5 minut. Začinite po okusu.

Priprava približno 45 minut.

Preprosto.

Na osebo približno 115 kcal.

B: 115 g, M: 3 g, OH: 14 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Zelenjavni kari z jajci

Za 4 osebe potrebujete: 500 g paradižnika, 500 g cvetače, 300 g korenja, 4 čebule, 4 žlice olja, 1–2 žlički rdeče karijeve paste, 400 ml zelenjavnega fonda (iz kozarca…

Dobra hrana za super formo

Zdravo prehranjevanje ne pomeni, da jeste le 'lahke' izdelke. Skrivnost se skriva v uravnoteženi prehrani.

Kulinarično popotovanje: Karibi

Edinstvena destinacija z osupljivimi plažami, kristalno čistim turkiznim morjem, čudovitimi naravnimi lepotami, bujno pisano vegetacijo in prav tako pisano kulinariko.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri